Om oss

Vår verksamhet just nu innefattar enbart BÄNKPRESS, främst RAW (ingen utrustning) men även lyftning med bänkpresströja. Föreningen har för tillfället 5 licensierade lyftare för året 2013.

Vi hjälper samtliga medlemmar med teknik, alternativ träning med inrikting på bänkpress, kostråd, träningsscheman och framförallt, lyftarglädje och gemenskap!

Inför lyftaråret 2014 är vårt mål att ha 2 bänkpresslag herrar senior samt 1 bänkpresslag damer junior i serien. Vi har blivit tillfrågade om att arrangera 1 serieomgång i bänkpress i våra lokaler. 1 aktiv kommer att åka till bosön under året för utbildning till barn/ungdomsträning inom styrketräning. 1-2 aktiva kommer att utbildas till styrkelyftsdomare i Eskilstuna under hösten 2013.

Vi har en liten tanke om att arrangera ett klubbmästerskap i bänkpress under senhösten i år, det kommer att vara en herrklass samt en damklass. Man lyfter så mycket man kan (givetvis) och har 5 försök (lyft). Det bästa lyftet kommer då att resultera i en poäng enligt Wilks formula. Vinnaren får en finfin pokal och vi kommer senare under dagen att samla ihop oss för en träff med tillhörande mat.

Tävlingar som är kvar under 2013 äro:

SM i Halmstad Juli, 3 lyftare är anmälda

DM i Karlskoga September, 8 lyftare är förhoppningen

KM i gymmet November, samtliga.